Ladehammerfestivalen er gratis og åpen for alle. Helgen 8. – 9. juni 2018 går festivalen av stabelen for niende gang på toppen av Ladehammeren i Trondheim. Kveldene er fylt med god musikk og overraskelser. På dagtid lørdag er det som vanlig barnas dag under arrangementet Barnehammern.

Dugnad og veldedighet
Ladehammerfestivalen er siden 2010 en selvstendig stiftelse. Alt arbeid med festivalen blir gjort på dugnad, og overskuddet går hvert år til veldedig arbeid i Trondheim. I 2018 samarbeider vi med Sjiraffen Kultursenter.

Bakgrunn
Bakgrunnen for festivalen ligger i et ønske om å arrangere en inkluderende festival med lav terskel for moro. Festivalen er gratis og uten økonomiske motiver eller stort budsjett. Derfor er det også bestemt i vedtektene at alle skal få komme inn og at det skal ikke tas inngangspenger. Dugnadsånd og engasjement har vært helt avgjørende for å få det til å gå rundt. Festivalen har til sammen hatt rundt 15 000 besøkende siden 2010.

Mål og verdier

«Festivalen skal ha gratis inngang og være åpen for alle. Dagtid lørdag skal settes av til barne- og familieunderholdning. Festivalen skal søke støtte og engasjement i nærmiljøet (…) holde en klar miljøprofil (…) All eventuell overskudd skal gå til et veldedig formål.»

-fra styrevedtektene

I tillegg til å ha et godt og bredt program skal Ladehammerfestivalen være en arena for å løfte fram mindre etablerte band og artister. Det skal være stedet du først får oppleve neste store stjerne. Ladehammerslaget er derfor blitt en betydningsfull del av festivalen. Her får ferske artister mulighet til å vise hva de kan og konkurrere om å få spille under festivalen.

Ladehammerfestivalen bygger fullt og helt på velvilje og frivillighet. Vi hadde aldri vært der vi er i dag uten hjelp fra alt det engasjementet vi får fra våre gode hjelpere. Når så mange uselvisk stiller opp for å realisere et prosjekt som dette, skapes den festivalglede og trivsel som har blitt kjennemerket til Ladehammerfestivalen.

Ladehammeren
Festivalområdet befinner seg en halvtimes gange fra midtbyen. Her er et gressdekt platå delvis omringet av skog og med fabelaktig utsikt over byen og fjorden. Området er et av Trondheims skjulte perler, og vi håper flere har fått øynene opp for stedet. Vi er opptatt av miljøet, og jobber bevisst for å unngå skader og forsøpling på området. Avfallet fra festivalen blir kildesortert, og nesten alt byggemateriale er gjenbruksmateriale.

EQUILIBRIO NORD
Eller rett og slett “Ladehammern” på folkemunne er et stort monument som ruver opp over Trondheim helt ytterst på kanten av Ladehammerplatået. Bak dette verket står den tyske kunstneren Rolf Schaffner, som har fått reist fire andre EQUILIBRIO-monumenter rundt om i Europa. Sammen danner de et “fredskors” som symboliserer balanse og samhørighet mellom de ulike folkeslag og jorden vi bor på. Under festivalen er skulpturen et naturlig samlingspunkt der den rager opp på motsatt side av scenen. Her kan du sitte og få et overblikk over festivalområdet, eller du kan skue utover den beste utsikten Trondheim har å by på. Du finner mer info om EQUILIBRIO og Rolf Schaffner på festivalen og på prosjektets nettside.

 

Historikk

Besøkstall og samarbeidspartnere:

  • 2010: 1500
  • 2011: 2400 – Redd Barna Trondheim
  • 2012: 2200 – Wayback Trondheim
  • 2013: 1400 – Gatemagasinet Sorgenfri
  • 2014: 1730 – Dyrebeskyttelsen Trondheim og omegn
  • 2015: 2182 – Livsglede for eldre Trondheim
  • 2016: 1571 – SEIF – Selvhjelp for innvandrere og flyktninger
  • 2017: 2069 – FIRE – Stiftelsen ett skritt videre

Pressedekning fra tidligere år:

Et utvalg artister som har spilt på Ladehammerfestivalen: