Barnehammern

Velkommen til Barnehammern 2018, lørdag 14. juni 12:00 – 16:00

Vi inviterer barnefamilier, tanter og onkler, bestemødre og bestefedre, fjerne kusiner og fettere, venner og bekjente til Barnehammern 2018 – en del av Ladehammerfestivalen! Det blir ikke Ladehammerfestival på de voksne uten Barnehammern for de små. Vi ønsker sommeren velkommen med mengder av spennende aktiviteter og underholdning av ypperste klasse for store og små. Eventyret er helt gratis for alle.

I caféen er det som alltid mulig å kjøpe økologisk saft, kaffe og noe godt å spise på.  Veien opp til Eventyrfjellet går gjennom en tett og trolsk skog, og er tilrettelagt for barnevogner. Det finnes også sykkelparkering lenger ned i bakken. Det er parkering på Lade skole og Ladejarlen VGS (det er ikke lov å parkere langs Ladehammerveien), men vi oppfordrer alle til å reise kollektivt.

Kom bli med, alt kan skje!
Hilsen Barnehammersjefen, Gita Aspen :)

Skaff din gratis billett til
Barnehammern her!

På Scenen

Sjiraffen Kultursenter

Sjiraffen presenterer:
Ronja Røverdatter

Årets store happening for Sjiraffen er en kjempeoppsetning av Ronja Røverdatter i selveste Olavshallen den 20. og 21. juni. På Barnehammern 9. juni er vi så heldige at vi får en smakebit fra Ronja Røverdatter. Sjiraffen ønsker velkommen til en eventyrlig reise inn i røvernes rike!

Fortellerteater med
Christine Aspenberg

Christine Aspenberg er makkeren til Magnus Winsvold som har vært på Barnehammerne tidligere. Også hun dikter eventyr som ingen helt vet hvor skal ende. Skal prinsen beseire dragen? Skal prinsen klemme dragen? Skal prinsen og dragen heller spille basketball? Anbefales for store og små, men ikke for drager…

Musikalfabrikken

Musikalfabrikken

Musikkalfabrikken har sitt utspring fra Kari Palari, og inviterer til dans og musikkforestilling

Rabalderdans

Rabalderdans

Rabalderdansen inviterer til dans for de minste. Gjennom ledet improvisasjon og oppgaver utfolder de seg til ulik musikk, leker med bevegelse og utforsker hva vi kan gjøre med kroppen. Kroppens språk er i fokus som samspill og lek!

Barnehammerns improteater

Mer info kommer

Sang: Linda og Maria

Workshops og aktiviteter

Redd Barna

Redd Barna aktiviteter

Redd barna sørger som vanlig for herlig stemning på festivalområdet. De gir ungene sjansen til å være med på flere artige konkurranser som sekkeløp, ringspill, badminton og kubb. Og ikke minst ansiktsmaling – alltid en vinner!

Origamiverksted

Origamiverksted

Jelena Sitar deler av sin lidenskap for origami. Origami er en eldgammel japansk tradisjonell kunst. Hun har brettet tusenvis av origamifugler og andre former over mange år, og sammen med barna deler hun sin kreative erfaring innen papirets verden. Barna får lære hvordan de kan brette ulike dyr, esker, dukker og mye mer.

Dorulltroll

Lag troll av doruller

Her kan du få full utløp for din kreativitet med resirkulerte materialer, og lage fantastiske skapninger ved å bruke dopapir ruller, lim, tape, papir og felt. Kom å bli med, dette blir gøy!

Drømmefanger

Å fange en drøm med Ylva

Å snakke om drømmer kan hjelpe oss å huske – å “fange” drømmen. Barna får fortelle sine drømmer og lytter også til hverandres drømmer. De lager videre en tegning eller figur av drømmen sin. Inspirert av indianske drømmefangere, fester vi tegninger og figurer til en pinne som vi utsmykker med farger, perler og tråder. Og slik fanges drømmen!

 Sirkusskole

Sirkus Anda sirkusskole

Velkommen til åpen sirkusskole! Drømmer du om å lære sjonglering eller å kunne snurre en rokkering mange ganger rundt magen? Stikk innom Sirkus Andas åpne sirkusskole under Ladehammerfestivalen. Sirkus Anda ble startet av Maria Anda i 2008. Hun har undervist og opptrådt i store deler av Norge og gleder seg til å komme til Ladehammerfestivalen for å dele sine erfaringer med dere!

 Tramp og Klapp

Tramp og Klapp
Sang, musikklek og maleverksted

Bli med Astrid på en musikalsk reise gjennom mange land. I koffertene sine har hun samlet fargerike rytmeinstrumenter som barna får spille på mens de synger enkle sanger som Astrid har samlet inn rundt omkring i verden. Bevegelse og noen enkle dansetrinn blir det også.

Buttond verksted

Barnehammerns buttons-verksted

Tradisjon tro arrangerer vi vårt eget buttons-verksted på Barnehammern. Tegn din favoritt-Pokemon/Turtles/Ninjago/regnbue-ugle, klipp ut, putt i buttonsmaskinen og dra i spaken. Simsalabim! Nå kan du gå med tegninga på genseren og vise den til alle du møter.

La Humla Suse

Gi humlene luft under vingene med La Humla Suse

Humler er sosiale insekter og bor sammen i kolonier. Akkurat som oss trenger de husrom og i år kan du hjelpe humlene med å lage et humlehjem på Barnehammern! Etterpå kan du ta den med hjem og male den i alle regnbuens farger om du ønsker. Alle farger unntatt rødt, for humlene kan nemlig ikke se rødt!

Hometrotter

Spill Boccia med Hometrotter

Hometrotter er en ny app utviklet i Trondheim, som hjelper folk å dele av sin kultur. Nylig inviterte Hometrotter og Indisk studentforening til fargefest – holi-festival – på Ladehammern. På Barnehammern kommer de tilbake for å lære bort boccia.

Barnehageoasen

Barnefilmklubb

Barnehammern Kortfilmprogram

Barnefilmklubben i Trondheim er tilbake og snurrer film for de minste i Barnehageoasen. Her kan barna få et avbrekk fra lek og leven med et et spennende barnekortfilmprogram i rolige omgivelser. Passer like godt for slitne foreldre!