Ladehammerfestivalen 2019

Fredag (18:00-23:30)

Trønderdome (hovedscenen)

18:30 Nea and the Regulars
19:20 Live Sollid
20:10 It Might Get Loud
21:00 Sturle Dagsland
22:00 Black Moon Circle

Royal Albert Høl (Scene 2)

18:40 Bakrus
19:40 Artwork of Hate
20:40 The Daily Grind
21:40 Earth Moon Transit

 

Lørdag (12:00-16:00) – Barnehammern

 


Lørdag (18:00-23:30)

Trønderdome (hovedscenen)

18:30 Frede Gabriel
19:20 Astrobabes
20:10 Blånæggel
21:00 Venner
22:00 Red Mountains

Royal Albert Høl (Scene 2)

18:40 Kommunalt Svømmeanlegg
19:40 Emilie Sofie
20:40 Future Daughter
21:40 Lambsbread Sound

 

Artister

Artwork Of Hate
Ladehammerslag-veteranene i Artwork of Hate kommer opp på Ladehammerfestivalen med ny singel i lomma. Hyper-energisk metalcore med en tilstedeværelse live som er få unge band forunt!

Astrobabes
Pønk-Norge fortsetter å levere, og i år kommer Oslo-baserte Astrobabes ut av komfortsonen innenfor ring 3, og opp til Trøndelag. Hardt, fort, dritbra!

BAKRUS
Rørosbaserte Bakrus startet i 2013 med et formål om å holde norskrocken i live. Det som startet som coverlåter av Joachim Nielsen, Per Bergersen, og fler, har siden da utviklet seg til et bredt reportoar av låter med et mer moderne punkuttrykk. Hard, rask riffing brytes opp i rolige, svevende melodier.

Black Moon Circle
Fjorårets headliner returnerer til Ladehammeren, og det blir psykedelisk space rock langt inn i sommernatta. Bandet er for tiden aktuelle med den massive totimersplata Freak Out in the Fjord, som gis ut sammen med Øresund Space Collective.

Blånæggel
Har du ikke sett Blånæggel live enda har du a) bodd under en stein de siste 11 åra, og b) gått glipp av et helt fantastisk liveband! Bandet har med sin energiske scændipunk slått seg opp som en garantist for liv, og slapp låta “Wildcat” nå i år.

earth moon transit
Deilig, dronete lo-fi som kommer opp på Ladehammeren med en splitter ny EP i lomma, og et fantastisk intenst liveshow. Hypnotisk drømmepop avløses av drivende lydvegger og det er umulig å ikke la seg imponere av håndverket!

FREDE GABRIEL
Vi garanterer trivsel når Frede Gabriel kommer opp og åpner lørdagskvelden på Ladehammeren. Nedstrippa akustisk, småmelankolsk singer/songwriter med en scenepersonlighet av de sjeldne.

Future Daughter
Lydmessig befinner Future Daughter seg et sted mellom støy, alt-club og pop, og de bruker menneskestemmen som grunnstein i sine eksperimentelle musikalske utforskninger av det levende og det kunstige. Dette blir en helt unik opplevelse!

It Might Get Loud
Eksil-Finnmarkingene i It Might Get Loud leverer fresh rock med en tilstedeværelse få forunt. De har plukket med seg energien fra rocken, det dystre fra bluesen, det mystiske og absurde fra mer alternative sjangere, og drysset over med det fengende fra popverdenen.

Kommunalt Svømmeanlegg
Med sin særegne post-punk er Kommunalt Svømmeanlegg en selvskreven booking for Ladehammerfestivalen. Bandet er smidd på Uffa og med debutalbumet “Ord er søppel” satte de tonen for det som har blitt ei interessant skattekiste av postpunk. Nytt album kom i år.

LAMBSBREAD SOUND
Lambsbread kommer tilbake til Ladehammeren med reggae, dancehall, afrobeat, soca og rap, og det ligger an til feststemning i Royal Albert Høl!

Live Sollid
Med sine minimalistiske låter og elektroniske lydlandskaper har Oslo-baserte Live Sollids første tre, egen-utgitte singler alle blitt anbefalt av NRK P3 Urørt, og det er lett å forstå hvorfor. Ambient og svevende i det ene øyeblikket, suggerende, nedstrippa beats i det andre.

Nea & The Regulars
Åpningskonserten vies vakker, vakker RnB, jazza harmonier til Funk/Soul beats, med uimotståelig fengende melodier på toppen. Nea & the Regulars har to singler er rett rundt hjørnet, og vi gleder oss!

Red Mountains
Vi avslutter festivalen på heftigst mulig vis (igjen), og i år kommer Red Mountains opp på haugen med sin psykedeliske stoner-rock. Det er tungt, bunnsolid og en verdig avslutning på ti år med Ladehammerfestival!

Sturle Dagsland
Sturle trenger snart ingen introduksjon oppe hos oss, og konsertopplevelsen er uansett umulig å beskrive på noe jordisk språk. Uplasserbart og magisk; to konserter er aldri like.

The Daily Grind
Melodisk punkrock-kvartett med nostalgisk sound og splitter ny plate ute nå! Allsangvennlig som juninatta er lang; dette er musikk for deg med skateboard og Epitaph-plater i hylla.

Venner
De eklektiske, tidligere Ladehammerslag-vinnere er like lett å like som de er vanskelige å plassere. Nevrotisk fri-rock? Dansemusikk for viderekomne? Ustanselig fett, utadvendt, støyete, sært og vakkert på en gang!